Mobiway

Traficul congestionat este o realitate a mediilor urbane, în mare parte datorată problemelor legate de infrastructura rutieră ce nu mai pot face față numărului mare de autoturisme. Acest lucru, împreună cu incidentele de trafic, zonele de lucru, condițiile meteorologice,  fac ca îngreunarea traficului să reprezinte o preocupare majoră pentru municipalități. Tehnologiile avansate de control al traficului pot conduce la utilizarea mai eficientă a infrastructurii rutiere, ceea ce reduce congestia traficului, emisiile poluante locale și consumul de energie. Capacitățile de comunicare oferite de dispozitivele mobile moderne oferă oportunități pentru dezvoltarea aplicațiilor de control al traficului, unde autovehiculele și dispozitivele din cadrul infrastructurii rutiere colaborează pentru a rezolva problemele de trafic care influențează direct calitatea vieții. Sistemele de transport inteligent (ITS – Intelligent Transportation Systems), de exemplu cele care oferă informații și consultanță pe durata călătoriilor, contribuie la scăderea congestionării traficului și reduce timpul de călătorie, ajutând șoferii să ia decizii în timp ce conduc, oferind mai multe rute de călătorie.

APLICATIA Mobila este disponibila aici.

MobiWay este o aplicație de navigație performantă și foarte ușor de utilizat.

Spre deosebire de alte aplicații GPS, aceasta nu poate fi folosită în modul offline, necesitând o permanentă conexiune la internet. Aplicația oferă logare atât standard, cât și prin Facebook.  Locația utilizatorului este detectată în mod automat, în momentul pornirii aplicaței, iar destinația dorită se introduce de la tastatură în câmpul “Search place…”. Rutele sugerate sunt întotdeauna cele mai bune opțiuni, traseele fiind eficiente din punct de vedere temporal, deoarece aplicația evită zonele foarte aglomerate. Agregarea și analiza datelor despre trafic se face atât standard prin matematică și statistică, cât și prin machine learning folosind algoritmi de clusterizare a datelor și de determinare a anumitor funcții de trafic.

Harta aplicației dispune de patru moduri de funcționare: normal, satellite, hybrid, terrain. De asemenea, în funcție de preferințele utilizatorului pot fi afișate mai multe puncte de interes: școli, librării, bănci, spitale, muzee, restaurante. Atât datele colectate de utilizatori, cât și istoricul călătoriilor pot fi vizualizate sub formă grafică pe o interfață web. Aplicația asigură protecția și confidențialitatea datelor, utilizatorii înregistrați având acces permanent la datele personale.